3 iul. 2007

Agentia pentru Serviciile Societatii Informationale furnizorul de servicii privind guvernarea electronica

Guvernul a adoptat Ordonanta de Urgenta prin care reglementeaza organizarea si functionarea Agentiei pentru Serviciile Societatii Informationale (ASSI).
Agentia pentru Serviciile Societatii Informationale, va fi subordonata MCTI, si va avea drept principala atributie implementarea si operarea la nivel national a sistemelor informatice ce furnizeaza servicii destinate guvernarii electronice, informeaza un comunicat MCTI.
ASSI va dezvolta si opera Sistemul e-guvernare, Sistemul electronic de achizitii publice si Sistemul informatic pentru atribuirea electronica a autorizatiilor de transport international rutier de marfa si pentru atribuirea electronica a traseelor nationale din programele de transport prin serviciile regulate judetene, interjudetene limitrofe si interjudetene.
De asemenea, Agentia va avea atributii in reglementarea activitatilor specifice furnizarii serviciilor de guvernare prin mijloace electronice, in conditiile legii.
ASSI va fi condusa de un presedinte ajutat de doi vicepresedinti, numiti si revocati prin ordin al ministrului comunicatiilor si tehnologiei informatiei. Numirea in functie atat a presedintelui, cat si a celor doi vicepresedinti se va face in urma sustinerii si promovarii unui concurs.ASSI va beneficia de venituri proprii asigurate din tarifele aferente Sistemelor informatice pe care le administreaza si opereaza, din tarifele pentru activitatile desfasurate in domeniul sau de activitate, din donatii, legate si sponsorizari in conditiile legii, din credite interne si externe contractate in conditiile legii, precum si din alte venituri ce se pot realiza in conditiile legii.
In urma deciziei guvernului, ASSI a preluat atributiile specifice Inspectoratului General pentru Comunicatii si Tehnologia Informatiei in domeniul implementarii si operarii la nivel national a sistemelor informatice ce furnizeaza servicii publice destinate guvernarii electronice.
Sursa: HotNews.ro, 29 iun 2007



Pentru a putea vinde aveti nevoie de informatii ... ROLICITATII

Niciun comentariu:

 
google analytics